Satamassamme on alun perin vuonna 1989 asennetuista 20 poijusta jäljellä vielä 10. Osa poijuista on menetetty ns. luonnollisen poistuman takia eli jäät vieneet osan ja korroosio turmellut osan. Aluetta on toki huollettu järjestelmällisesti. Poijuja on uusitu tarpeen mukaan ja kettinkejä määräajoin. Kettinkien alasakkelien kiinni pysyminen on muodostunut ongelmaksi. Useita poijuja on irronnut ketjuineen betonipainostaan, joskus jopa silloin kun poijussa on ollut kiinni vene.

Vuoden 2015 alkukesällä kaikki poijut taas tarkistettiin ja todettiin alasakkelivarmistusten kadonneen. Kaikkien poijujen ketjut varmistettiin alapäästään tuplaketjulla ja sakkelien kiinni pysyminen varmistetiin menetelmällä, jossa ei käytetä galvaaniselle syöpymiselle alttiita osia. Samalla kettinkien yleiskunto tarkistettiin ja todettiin välttäväksi.

Ensi kevääksi on siis tiedossa kettinkien uusimisurakka. Ketjut vaihdetaan viiden-kuuden vuoden välein ja ne on viimeksi uusittu vuonna 2011, joten sikäli mennään aivan normiaikataulussa.

Koska vaihtovälillä aiheutuneet lisätyöt rasittavat poijualueen taloutta ja sen käyttöaste on ollut laskusuunnassa, uusitaan kettingit vain osaan poijuja. Eli aktiivisen ylläpidon piiristä poistetaan kaikkein matalimmassa vedessä olevat poijut. Kapasiteettia jää kuitenkin vielä muutamalle lisäveneelle ja jäsenistön satunnaisiin tarpeisiin.

Petri Pennanen

Satamamestarinne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *