Veneiden katsastus purjehduskaudella 2016

Tulevana kesänä veneiden katsastus noudattaa aiempien vuosien käytäntöä. Selvyyden vuoksi mainittakoon, että parin viime vuoden tapaan katsastusmaksuun ei tänäkään vuonna sisälly Veneilijän Vuosikirjaa. Perustelu on tällä kertaa siinä mielessä selvä ja yksinkertainen, että kirjaa ei tänä vuonna julkaista.

Katsastus toimii siis kuten aiemminkin ja alkaa katsastusmaksun maksamisella. Katsastusmaksu on tänä vuonna 21 euroa, joka maksetaan Suomenlahden Meripurjehtijoiden tilille (FI32 1112 3000 3112 14, Nordea Espoo-Tapiola) henkilökohtaista viitenumeroa käyttäen. Henkilökohtaiset viitenumerot löytyvät Latest Bulletinin numerosta 1/2016 tai tarvittaessa rahastonhoitaja Markku Hentiseltä. Katsastusmaksu on seuran hallituksen päätöksen mukaisesti maksettava ennen katsastusta ja maksukuitti tai vähintäänkin uskottavan kuuloinen selitys pitäisi pystyä esittämään katsastusmiehelle katsastustapahtuman johdanto-osan aikana.

Katsastusaika varataan katsastusmiehiltä jollain sopivaksi katsotulla viestintämenetelmällä ja katsastusajankohdaksi voidaan sopia mikä tahansa katsastusmiehelle sopiva ajankohta ennen kesäkuun loppua. Käytännössä takarajana on kuitenkin Juhannus, sillä lomien vuoksi katsastusmiehelle sopivan ajankohdan löytäminen kesäkuun viimeisellä viikolla voi olla tuiki vaikeaa. Hoida katsastusajan varaus mieluimmin hyvissä ajoin, jolloin kummallekin osapuolelle sopivan ajankohdan löytäminen on helpompaa. Katsastuksen voi siirtää kesäkuun lopun jälkeen vain erityisen painavin perustein.

Turhien raketti-kyselyjen välttämiseksi todettakoon, että tästä vuodesta alkaen on katsastusvaatimuksissa rakettien ja soihtujen osalta siirrytty tiukennettuun käytäntöön. Tästä eteenpäin rakettien ja soihtujen kelpoisuus katsotaan valmistajan ilmoittamien päivämäärien mukaan eli käytännössä raketit saavat olla maksimissaan kolme vuotta vanhoja. Koska olen vain pienen pieni ratas suuressa katsastuskoneistossa, en ota kantaa tehdyn päätöksen järkevyyteen. Yritän vain toteuttaa annettuja ohjeita parhaan kykyni mukaan.

Jäämme malttamattomina odottelemaan katsastusaikavarauksianne.

t. Jari

Katsastusmiehet:    Olli Kallioniemi    puh. m. o50  3o neljä neljä  1 neljä 5
email  olli.kallioniemi se kuuluisa ät merkki nsn piste com

Jari Koskikivi        puh.k. nolla-ysi suunta neljä 55 3 seitsemän 6 seitsemän
puh.t. nolla 5 nolla kolme neljä 4 kasi 50 neljä
email  jkoskikivi se kuuluisa ät merkki grundfos piste com

 

Tulevana kesänä veneiden katsastus noudattaa aiempien vuosien käytäntöä. Katsastusvaatimuksiin ei ole tullut oleellisia muutoksia, katsastusmaksu on säilynyt ennallaan ja katsastusmiehetkin ovat samoja kuin viime vuonna.
Katsastus toimii siis kuten aiemminkin ja alkaa katsastusmaksun maksamisella. Katsastusmaksu on tänä vuonna 25 euroa, joka maksetaan Suomenlahden Meripurjehtijoiden tilille (111230-311214  Nordea Espoo-Tapiola) henkilökohtaista viitenumeroa käyttäen. Henkilökohtaiset viitenumerot löytyvät Latest Bulletinin numerosta 1/2011 tai tarvittaessa rahastonhoitaja Markku Hentiseltä. Katsastusmaksu on seuran hallituksen päätöksen mukaisesti maksettava ennen katsastusta ja maksukuitti tai vähintäänkin uskottavan kuuloinen selitys pitäisi pystyä esittämään katsastusmiehelle katsastustapahtuman johdanto-osan aikana. Katsastusmaksu pitää sisällään Purjehtijan vuosikirjan, joka toimitetaan veneenomistajalle katsastuksen yhteydessä. Jos katsastusmääräykset ovat epäselvät, voi Purjehtijan vuosikirjan hakea katsastusmiehiltä myös etukäteen.
Katsastusaika varataan katsastusmiehiltä jollain sopivaksi katsotulla viestintämenetelmällä ja katsastusajankohdaksi voidaan sopia mikä tahansa katsastusmiehelle sopiva ajankohta ennen kesäkuun loppua. Käytännössä takarajana on kuitenkin Juhannus, sillä lomien vuoksi katsastusmiehelle sopivan ajankohdan löytäminen kesäkuun viimeisellä viikolla voi olla tuiki vaikeaa. Hoida katsastusajan varaus mieluimmin hyvissä ajoin, jolloin kummallekin osapuolelle sopivan ajankohdan löytäminen on helpompaa. Katsastuksen voi siirtää kesäkuun lopun jälkeen vain erityisen painavin perustein.
Turhien raketti-kyselyjen välttämiseksi todettakoon vielä lopuksi, että tänä vuonna kelpaavat vuonna 2006 tai sen jälkeen valmistetut hätäraketit ja –soihdut.
Jäämme malttamattomina odottelemaan katsastusaikavarauksianne.
t. Jari
Katsastusmiehet
Olli Kallioniemipuh. m. 050 – 3044 145
email  olli.kallioniemi@nsn.com
Jari Koskikivipuh.k. 455 3767
puh.t. 010 5614 359
email  jkoskikivi@grundfos.comTulevana kesänä veneiden katsastus noudattaa aiempien vuosien käytäntöä. Katsastusvaatimuksiin ei ole tullut oleellisia muutoksia, katsastusmaksu on säilynyt ennallaan ja katsastusmiehetkin ovat samoja kuin viime vuonna. Katsastus toimii siis kuten aiemminkin ja alkaa katsastusmaksun maksamisella. Katsastusmaksu on tänä vuonna 33 euroa, joka maksetaan Suomenlahden Meripurjehtijoiden tilille (111230-311214  Nordea Espoo-Tapiola) henkilökohtaista viitenumeroa käyttäen. Henkilökohtaiset viitenumerot löytyvät Latest Bulletinin numerosta 1/2013 tai tarvittaessa rahastonhoitaja Markku Hentiseltä. Katsastusmaksu on seuran hallituksen päätöksen mukaisesti maksettava ennen katsastusta ja maksukuitti tai vähintäänkin uskottavan kuuloinen selitys pitäisi pystyä esittämään katsastusmiehelle katsastustapahtuman johdanto-osan aikana. Katsastusmaksu pitää sisällään Purjehtijan vuosikirjan, joka toimitetaan veneenomistajalle katsastuksen yhteydessä. Jos katsastusmääräykset ovat epäselvät, voi Purjehtijan vuosikirjan hakea katsastusmiehiltä myös etukäteen. Katsastusaika varataan katsastusmiehiltä jollain sopivaksi katsotulla viestintämenetelmällä ja katsastusajankohdaksi voidaan sopia mikä tahansa katsastusmiehelle sopiva ajankohta ennen kesäkuun loppua. Käytännössä takarajana on kuitenkin Juhannus, sillä lomien vuoksi katsastusmiehelle sopivan ajankohdan löytäminen kesäkuun viimeisellä viikolla voi olla tuiki vaikeaa. Hoida katsastusajan varaus mieluimmin hyvissä ajoin, jolloin kummallekin osapuolelle sopivan ajankohdan löytäminen on helpompaa. Katsastuksen voi siirtää kesäkuun lopun jälkeen vain erityisen painavin perustein.Turhien raketti-kyselyjen välttämiseksi todettakoon vielä lopuksi, että tänä vuonna kelpaavat vuonna 2008 tai sen jälkeen valmistetut hätäraketit ja –soihdut. Jäämme malttamattomina odottelemaan katsastusaikavarauksianne.                            t. JariKatsastusmiehet:    Olli Kallioniemi    puh. m. 050 – 3044 145                        email  olli.kallioniemi@nsn.comJari Koskikivi        puh.k. 455 3767                        puh.t. 010 5614 359                        email  jkoski